Żelatyna żurawinowo-portowa z Krystalizowanym imbirem i selerem

Żelatyna żurawinowo-portowa z Krystalizowanym imbirem i selerem
Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka strąków kardamonu, sok żurawinowy, żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Dżem żurawinowo-pomarańczowy z Krystalizowanym imbirem, oraz Żurawina, mandarynka i Krystalizowana-imbir dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić żelatynę w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Wlać Port na żelatynę; odstawić 5 minut. Przynieś sok żurawinowy, goździki i kardamon, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
KardamonKardamon
żelatynażelatyna
GoździkiGoździki
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać gorącą mieszaninę soku żurawinowego na żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
żelatynażelatyna
4
Ostudzić 30 minut. Przecedzić do średniej miski; wyrzucić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Schłodzić mieszaninę żelatyny, aż zacznie się ustawiać (mieszanina spadnie z łyżki w miękkich grudkach), około 30 minut. Wymieszać pokrojony w kostkę seler i imbir. Lekko spryskaj formę 1-quart sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
SelerSeler
ImbirImbir
6
Wlać mieszaninę żelatyny do formy; przykryć powierzchnię folią. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Zdejmij folię. Odwróć żelatynę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Dekoruj liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn