Żelatyna żurawinowo-portowa z Krystalizowanym imbirem i selerem
Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka strąków kardamonu, sok żurawinowy, żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Dżem żurawinowo-pomarańczowy z Krystalizowanym imbirem, oraz Żurawina, mandarynka i Krystalizowana-imbir dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić żelatynę w dużej misce do mieszania.
Wlać Port na żelatynę; odstawić 5 minut. Przynieś sok żurawinowy, goździki i kardamon, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Wlać gorącą mieszaninę soku żurawinowego na żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny, około 4 minut.
Ostudzić 30 minut. Przecedzić do średniej miski; wyrzucić przyprawy.
Schłodzić mieszaninę żelatyny, aż zacznie się ustawiać (mieszanina spadnie z łyżki w miękkich grudkach), około 30 minut. Wymieszać pokrojony w kostkę seler i imbir. Lekko spryskaj formę 1-quart sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Wlać mieszaninę żelatyny do formy; przykryć powierzchnię folią. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Zdejmij folię. Odwróć żelatynę na talerz.