Żeberka Żurawinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj żurawinowych żeberek. Jedna porcja tego dania zawiera około 48g białka, 25g tłuszczu i w sumie 482 kalorii. Za $4.02 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, skórkę z cytryny, mieloną musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 35 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Żeberka Duszone Z Żurawiną, Duszone niezbyt krótkie żeberka z gulaszem Hominy z nowej Turni na południu, oraz Żeberka Krótkie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Żeberka posyp 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Umieść w natłuszczonym 8-calowym. kwadratowe naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w 350° przez 1-1/4 godziny.
W małym rondelku wymieszaj mąkę, brązowy cukier, musztardę, goździki i pozostałą sól. Dodaj wodę, ocet i skórkę z cytryny, aż będą gładkie.
Dodaj żurawinę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Odcedź żebra; na wierzch z mieszanką żurawinową.
Piec 15-25 minut dłużej lub do miękkości mięsa.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Żeberka wołowe w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.