Żeberka Wieprzowe Duszone Pomarańczowo-Sojowo

Pomarańczowo-sojowe żeberka wieprzowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 61g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz żeberka wieprzowe, cukier, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi ci to Epikurious. 62 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest świetne. Spróbuj Żeberka duszone w piwie z Gremolatą pomarańczową, Duszone żeberka wieprzowe z kasztanami, oraz Żeberka Wieprzowe Duszone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Żeberka posypać równomiernie solą.
Przynieś sok pomarańczowy, sos sojowy, cukier, imbir, czosnek i pieprz do wrzenia na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać żeberka w 1 warstwie za pomocą szczypiec, obracając się do płaszcza, i przykryć patelnię szczelnie folią.
Dusić żeberka w piekarniku do bardzo miękkiej, około 2 godzin. (Jeśli robisz z wyprzedzeniem, patrz uwaga kucharzy, poniżej.)
Obniżyć temperaturę pieca do 93°.
Przenieś żebra do naczynia do pieczenia, układając je w 1 warstwie i utrzymuj ciepło w piekarniku.
Odtłuszczone tłuszcz z gotowania cieczy w razie potrzeby, a następnie zrobić glazury przez gotowanie cieczy, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż syropy i zredukowane do około 3/4 szklanki, o 15 protokół.
Szczotkuj glazurę obficie na żebrach.
Żeberka można dusić 5 dni wcześniej i całkowicie schłodzić w płynie do gotowania, odsłonić, a następnie schłodzić, pokrywając je, gdy są całkowicie zimne. Aby podgrzać, Ustaw patelnię z żebrami i płynem do gotowania na umiarkowanym ogniu, przykrytą folią. Gotować na wolnym ogniu, przykryte, obracając raz, aż zostaną podgrzane przez, o 15 protokół, następnie przenieść żeberka do naczynia do pieczenia i zachować ciepło. Wykonaj glazurę zgodnie z zaleceniami.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Żeberka wieprzowe można łączyć z Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.