Żeberka Wieprzowe Duszone Pomarańczowo-Sojowo

Żeberka Wieprzowe Duszone Pomarańczowo-Sojowo
Pomarańczowo-sojowe żeberka wieprzowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 61g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz żeberka wieprzowe, cukier, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi ci to Epikurious. 62 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest świetne. Spróbuj Żeberka duszone w piwie z Gremolatą pomarańczową, Duszone żeberka wieprzowe z kasztanami, oraz Żeberka Wieprzowe Duszone W Piekarniku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Żeberka posypać równomiernie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
SólSól
3
Przynieś sok pomarańczowy, sos sojowy, cukier, imbir, czosnek i pieprz do wrzenia na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PieprzPieprz
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dodać żeberka w 1 warstwie za pomocą szczypiec, obracając się do płaszcza, i przykryć patelnię szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Dusić żeberka w piekarniku do bardzo miękkiej, około 2 godzin. (Jeśli robisz z wyprzedzeniem, patrz uwaga kucharzy, poniżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Obniżyć temperaturę pieca do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przenieś żebra do naczynia do pieczenia, układając je w 1 warstwie i utrzymuj ciepło w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Odtłuszczone tłuszcz z gotowania cieczy w razie potrzeby, a następnie zrobić glazury przez gotowanie cieczy, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż syropy i zredukowane do około 3/4 szklanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
4
Szczotkuj glazurę obficie na żebrach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
żeberkażeberka
1
Żeberka można dusić 5 dni wcześniej i całkowicie schłodzić w płynie do gotowania, odsłonić, a następnie schłodzić, pokrywając je, gdy są całkowicie zimne. Aby podgrzać, Ustaw patelnię z żebrami i płynem do gotowania na umiarkowanym ogniu, przykrytą folią. Gotować na wolnym ogniu, przykryte, obracając raz, aż zostaną podgrzane przez, o 15 protokół, następnie przenieść żeberka do naczynia do pieczenia i zachować ciepło. Wykonaj glazurę zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn