Żeberka W Stylu Koreańskim

Żeberka W Stylu Koreańskim
Żeberka w stylu koreańskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 1053 kalorii, 39g białka, oraz 94g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, Azjatycki olej sezamowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żeberka W Stylu Koreańskim, Koreański styl BBQ krótkie żeberka, oraz Żeberka po koreańsku z makaronem.

Instrukcje

1
Zmiel nasiona sezamu do grubego proszku w młynku. Rezerwa 1/4 Puchar scallion greens, a następnie ubić razem Pozostałe scallions, czosnek, sos sojowy, brązowy cukier, hot-papryka pasta, olej sezamowy, i 2 łyżki sezamu w proszku w dużej misce. Rezerwa pozostały proszek z nasion sezamu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać krótkie żeberka do mieszanki sosu sojowego, pocierając mieszaninę do nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sos SojowySos Sojowy
3
Przenieś żebra do dużej zamykanej plastikowej torby i worka uszczelniającego, wypychając nadmiar powietrza. Marynować, schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Przenieś żebra do szerokiego 6-do 8-kwartowego ciężkiego garnka i dodaj wodę i imbir. Dusić, szczelnie przykryte, aż żeberka będą bardzo miękkie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
WodaWoda
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Żeberka przenieść na talerz za pomocą szczypiec i zachować ciepło, pokryte folią. Odtłuścić tłuszcz z sosu i wlać sos przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do miski, a następnie wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Podawać żeberka z sosem w płytkich miseczkach i posypać zastrzeżone zieleniną scallion i pozostałym proszkiem z nasion sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Żeberka można marynować do 1 dnia.* Żeberka można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić w sosie, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
2
Usuń tłuszcz z sosu, następnie podgrzej, przykryj, na umiarkowanym ogniu i kontynuuj przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn