Żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane

Żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane
Krótkie żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1511 kalorii, 52g białka, oraz 129g tłuszczu każdy. Na 7,23 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, ziemniaki crème fraîche, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane, Puree Czerwone z Crème Fraîche, oraz Crème Fraîche i szczypiorek puree ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Żeberka posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, dodaj żeberka do garnka i dobrze brązowo, często obracając, około 8 minut na partię. Używając szczypiec, przenieś żeberka do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
4
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli z garnka lub dodać olej w razie potrzeby odmierzyć 2 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać cebulę, posiekaną marchewkę i seler i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
6
Dodaj czosnek, mąkę i zioła prowansalskie; wymieszaj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dodaj wino i 2 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
8
Dodaj pomidory z sokami i liściem laurowym. Żeberka powrotne i wszelkie zgromadzone soki do garnka. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody do garnka, aby ledwo zakryć żebra. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
WodaWoda
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Przykryć garnek szczelnie i przenieść do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Piec, aż żeberka są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin 15 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, a następnie schłodzić do wystygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Dodaj pozostałe 1/2 bulionu szklanki, obrane marchewki dziecko, i oliwki Niçois do garnka; naciśnij marchewki delikatnie zanurzyć. Przykryć, wrócić do piekarnika i kontynuować gotowanie w temperaturze 177°, aż marchew będzie miękka, o 15 protokół. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchewki Dla DzieciMarchewki Dla Dzieci
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
OliwkiOliwki
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
12
Na półmisek przekładamy żeberka i marchewki. Namiot z folią do ogrzania. W razie potrzeby zagotować SOS, aby lekko zgęstnieć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
MarchewMarchew
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Polać sosem na krótkie żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
SOSSOS
14
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
15
Podawać z Creme Fraîche puree ziemniaczanym
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
ZiemniakZiemniak
16
* Mieszanka suszonych ziół dostępna w sklepach z żywnością specjalistyczną oraz w sekcji przypraw na niektórych rynkach. Mieszanka suszonego tymianku, bazylii, pikantnego i nasion kopru włoskiego może być zastąpiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Suszony TymianekSuszony Tymianek
BazyliaBazylia
17
** Małe czarne oliwki utwardzone solanką; dostępne na włoskich rynkach, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki CzarneOliwki Czarne
SolankaSolanka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn