Żeberka Chrzanowo-czosnkowe

Żeberka Chrzanowo-czosnkowe
Chrzan i czosnek Prime Rib może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 8,71 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1378 kalorii, 51g białka, oraz 123g tłuszczu na porcję. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, prime żeber pieczeń wołowa, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest znakomite. Spróbuj Żeberka Chrzanowo-Czosnkowe, Żeberka z sosem chrzanowym, oraz Żeberka z kremem chrzanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Połóż wołowinę na dużej patelni do pieczenia z kością w dół. (Żebra działają jak naturalny stojak do pieczenia.) W małej misce rozgnieść czosnek, chrzan, sól, pieprz i oliwę z oliwek, aby uzyskać pastę. Masuj pastę obficie na całej pieczeni. Warzywa i czosnek rozsypać na pół wokół mięsa i skropić je 2-liczyć oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść patelnię w piekarniku i piecz wołowinę przez około 1 1/2 do 2 godzin na średnio rzadkie (lub około 20 minut na Funt). Sprawdź temperaturę wewnętrzną pieczenia w kilku miejscach za pomocą termometru natychmiastowego odczytu; powinien zarejestrować 125 stopni F. dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Wyjmij wołowinę na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 20 minut. Wewnętrzna temperatura mięsa będzie nadal rosła o około 10 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Wyjąć warzywa i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
7
Wlać soki z patelni do separatora tłuszczu lub małej miski i odstawić, aby oddzielić tłuszcz i soki wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Wylać i wyrzucić tłuszcz. Użyjesz smacznych soków wołowych na grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
9
Umieść czystą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodać masło i 2-liczenia mżawka oleju. Kiedy masło zaczyna się spieniać. dodać grzyby i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko razem przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
11
Dodaj czerwone wino, mieszając, aby zeskrobać wszelkie utknięte kawałki; następnie gotuj i mieszaj, aby odparować alkohol. Gdy wino prawie nie ma, dodaj zarezerwowane soki wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
AlkoholAlkohol
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
12
Pozwól, aby ciecz się ugotowała, a następnie zdejmij ją z ognia. Śmietanę i szczypiorek wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizastrzeżony bulion wołowy (kapiele z pieczeni) lub bulion niskosodowy w puszkachzastrzeżony bulion wołowy (kapiele z pieczeni) lub bulion niskosodowy w puszkach596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCabernet SauvignonCabernet Sauvignon2marchew obrana i posiekanamarchew obrana i posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży szczypiorekmielony świeży szczypiorek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChrzan tarty, świeży lub przygotowanyChrzan tarty, świeży lub przygotowany5ząbki czosnku, rozbite, plus 2 główki czosnku, połówkiząbki czosnku, rozbite, plus 2 główki czosnku, połówki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2pasternakpasternak3kgs(3-żeberka) prime Rib beef roast, o(3-żeberka) prime Rib beef roast, o1czerwona cebula, połówkaczerwona cebula, połówka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz1zostawićz 2 gałązek świeżego tymiankuz 2 gałązek świeżego tymianku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone907Orzechy dowolne (posiekane)różne grzyby, takie jak cremini, ostrygi, shiitake, kurki lub białe, przycięte i pokrojone w plastryróżne grzyby, takie jak cremini, ostrygi, shiitake, kurki lub białe, przycięte i pokrojone w plastry
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn