Żeberka Achiote z sosem Barbecue Ancho i smakiem awokado

Żeberka Achiote z sosem Barbecue Ancho i smakiem awokado
Żeberka Achiote z sosem Barbecue Ancho i smakiem awokado mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 8,83 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 133g tłuszczu, oraz w sumie 1723 kalorii. Jest idealny do Dzień Ojca. Jeśli masz żeberka, sól koszerna, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Żeberka duszone w sosie Ancho Chile, Crockpot Coffee Ancho Chile Krótkie Żeberka, oraz Duszone na kawie żeberka z Ancho Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotuj żeberka: na dużej patelni do pieczenia połącz wszystkie składniki z wyjątkiem żeberek. Żeberka ułóż na patelni i przetrzyj mieszaniną achiote. Szczelnie zamknąć patelnię folią. Piecz, obracając żeberka co godzinę, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu, ale nie odpadnie z kości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
W międzyczasie przygotuj sos: w średnim rondlu połącz wszystkie składniki z wyjątkiem bulionu i płynnego dymu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż zredukowane do gęstej pasty, 18 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciekły DymCiekły Dym
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia.
5
Żeberka przełożyć na blachę do pieczenia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki; odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
7
Dodać bulion z kurczaka, aby zrobić 2 1/2 szklanki, a następnie wlać do patelni z sosem pasty. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż kawałki ancho są bardzo miękkie, 15 do 20 protokół. W międzyczasie przygotuj grill dla średnich (350 do 45
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
8
pośrednie ciepło, ale pomiń miskę kroplową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyrzuć laskę cynamonu z sosu i wymieszaj z płynnym dymem. Czysty sos w blenderze, następnie przecedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Ciekły DymCiekły Dym
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj więcej soku z limonki i soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SólSól
11
Wlać 1 szklankę sosu do małej miseczki do fastrygowania, a resztę do małego dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Połącz składniki na smak z solą do smaku w średniej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Żeberka grillowe, przykryte, na bezpośrednim ogniu, obracając się raz, aż rumiane i skwierczące, łącznie 4 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Przenieś żeberka kostne do pośredniego obszaru ogrzewania i szczotkuj obficie z niektórymi sosami 1 szklanki. Gotować, aż sos jest ustawiony, o 5 protokół, następnie włączyć, szczotkować ponownie, i gotować jeszcze kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
15
Przełożyć krótkie żebra na talerze lub pokroić żeberka między kościami i położyć na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
16
Żeberka podawać z sosem reserved i smakiem awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
SOSSOS
żeberkażeberka
17
* Znajdź pastę achiote, mieszankę przypraw Yucatecan z annatto i octem, w alejce Latino-foods. Poproś rzeźnika, aby przeciął krótkie żebra na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Pasta AnnattoPasta Annatto
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
AnnattoAnnatto
OcetOcet
1
UŻYJ ŻEBEREK WIEPRZOWYCH I ŻEBEREK WOŁOWYCH. Bardziej obficie marmurkowane niż żeberka wieprzowe, żeberka w stylu wiejskim lub zwykłe żeberka wołowe, są zauważalnie bardziej soczyste i aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebra Pleców Dzieckażebra Pleców Dziecka
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
2
SPARERIBS W STYLU ST. LOUIS. Oznacza to, przyciąć je w schludny, prostokątny kształt, który gotuje równomiernie. Poproś rzeźnika, aby je przyciął lub zrób to sam: po kostnej stronie przyciąć klapkę mięsa od środka, spłukać kośćmi. Następnie wytnij stojak wzdłuż między 4-do 5-in.- szeroki odcinek żeber i spódnica do żucia (powyżej). Zachowaj resztki na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
MięsoMięso
ZupaZupa
3
USUNĄĆ MEMBRANĘ. Żeberka wieprzowe mają membranę Na spodzie, która może się kurczyć i sprawić, że mięso będzie gotować nierównomiernie. Jest łatwy do usunięcia: wsuń końcówkę termometru do mięsa pod membranę na jednym końcu, aby poluzować krawędź. Ściągnij membranę ręcznikiem papierowym (może odpadać w kawałkach), trzymając stojak drugą ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
OPANUJ SZTUKĘ POŚREDNIEGO CIEPŁA. Dzięki temu żeberka gotują się długo i powoli, dzięki czemu stają się niezwykle delikatne i pozbawione dużej ilości tłuszczu. Następnie przypieczętować je bezpośrednio ogrzewaną częścią ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
2
Jeśli używasz gazu, umieść miskę kroplową pod jedną częścią rusztu do gotowania (obszar pośredniego ogrzewania), a następnie zapal tylko palnik lub palniki na pozostałej części grilla (obszar bezpośredniego ogrzewania).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
3
Jeśli używasz węgla drzewnego, zapal 50 brykietów w kominie, a następnie węgle bankowe po przeciwnych stronach firegrate, pozostawiając oczyszczony obszar w środku. Ustaw miskę kroplową w oczyszczonym obszarze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Niech węgiel spali się do temperatury określonej w przepisie. Aby utrzymać temperaturę podczas gotowania, dodaj 5 brykietów do każdego Kopca węgli około co 30 minut, zaczynając od żeberek na grillu; jeśli ogień będzie zbyt gorący, częściowo zamknij otwory wentylacyjne pod grillem i na pokrywie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipasta achiotepasta achiote2(zima)pasta achiotepasta achiote1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane Anaheim chiles, pokrojone w małą kostkęposiekane Anaheim chiles, pokrojone w małą kostkę1Dużesuszone ancho chile, łodygowe, rozdarte na kawałkisuszone ancho chile, łodygowe, rozdarte na kawałki3jędrne-dojrzałe awokado, grubo posiekanejędrne-dojrzałe awokado, grubo posiekane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana kolendragrubo posiekana kolendra1laska cynamonu (ok. długie)laska cynamonu (ok. długie)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne wino Maderawytrawne wino Madera3ząbki czosnkuząbki czosnku11 funt cukinii,mielone gorące New Mexico chile lub 1/2 tsp. cayennemielone gorące New Mexico chile lub 1/2 tsp. cayenne6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOSSOS2Skórka i sok z limonekSkórka i sok z limonek1nullSkórka i sok z lub 2 małych pomarańczySkórka i sok z lub 2 małych pomarańczy0(może być lub przeglądać)O koszernej soliO koszernej soli1(może być lub przeglądać)O koszernej soliO koszernej soli2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO soku z limonkiO soku z limonki2(może być lub przeglądać)ciekły dymciekły dym2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO bulionie z kurczaka o obniżonej zawartości soduO bulionie z kurczaka o obniżonej zawartości sodu2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście oreganoposiekane świeże liście oregano2(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRozkoszRozkosz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŻeberkaŻeberka3całe krótkie żebra (4 3/4 lbs. łącznie), każdy przecięty na pół* lub 2 Stojaki (2 1/2 funta. każdy) żeberka wieprzowe przycięte St. Louis-style, membrana usunięte, pokrojone na 8 - do 9-in. porcjecałe krótkie żebra (4 3/4 lbs. łącznie), każdy przecięty na pół* lub 2 Stojaki (2 1/2 funta. każdy) żeberka wieprzowe przycięte St. Louis-style, membrana usunięte, pokrojone na 8 - do 9-in. porcje

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn