Żabnica w Prosciutto z pesto Fregola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Żabnicy w Prosciutto z pesto Fregolan. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka prosciutto, fregola, Żabnica i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Złote buraki z Pietruszkowym Pesto i Fregolą, Prosciutto kubki na jajka z Pesto, oraz Pizza Pesto z karczochami i prosciutto.
Instrukcje
Przepłukać żabnicę i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż połowę plasterków prosciutto na powierzchni roboczej, nakładając je na siebie, aby prostokąt był wystarczająco duży, aby zamknąć jeden z ogonów żabnicy (użyj wystarczającej ilości prosciutto, aby bezpiecznie zamknąć żabnicę; możesz mieć kilka plasterków).
Połóż rybę na środku i złóż prosciutto w górę i wokół niego, aby zrobić ciasną roladę. W razie potrzeby zabezpieczyć sznurkiem rzeźniczym lub wykałaczkami. Powtórz z drugim ogonem.
Ustaw stronę szwu w dół na płycie i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej grill gazowy lub przygotuj ogień w grillu węglowym.
Umieść na grillu piastrę, aby się rozgrzać.
Tymczasem w dużym garnku zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli. Przygotuj łaźnię z lodem.
Wrzuć fregolę do wrzącej wody i gotuj, aż tylko al dente.
Odcedzić i natychmiast odświeżyć w łaźni lodowej; gdy jest chłodno, odcedzić fregolę bardzo dobrze.
W dużej misce, wrzucić fregola z pesto i czerwonej papryki. Odstawić.
Posmaruj każdy zawinięty w prosciutto ogon 1 łyżką oliwy z oliwek.
Umieścić na piastrze i gotować przez 6 minut, nie ruszając się. Delikatnie obróć każdy o 90 stopni i gotuj przez 4 minuty. Powtórz dwa razy, przez łączny czas gotowania około 18 minut; temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 66° w najgrubszej części ryby.
Przełożyć na talerz i pozostawić na 10 minut.
Ogony pokroić w-calowe plastry i ładnie ułożyć na górze fregoli.
Skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypać orzeszkami pinii i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.