Żabnica w Prosciutto z pesto Fregola

Żabnica w Prosciutto z pesto Fregola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Żabnicy w Prosciutto z pesto Fregolan. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka prosciutto, fregola, Żabnica i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Złote buraki z Pietruszkowym Pesto i Fregolą, Prosciutto kubki na jajka z Pesto, oraz Pizza Pesto z karczochami i prosciutto.

Instrukcje

1
Przepłukać żabnicę i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ŻabnicaŻabnica
2
Ułóż połowę plasterków prosciutto na powierzchni roboczej, nakładając je na siebie, aby prostokąt był wystarczająco duży, aby zamknąć jeden z ogonów żabnicy (użyj wystarczającej ilości prosciutto, aby bezpiecznie zamknąć żabnicę; możesz mieć kilka plasterków).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
ŻabnicaŻabnica
3
Połóż rybę na środku i złóż prosciutto w górę i wokół niego, aby zrobić ciasną roladę. W razie potrzeby zabezpieczyć sznurkiem rzeźniczym lub wykałaczkami. Powtórz z drugim ogonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Ustaw stronę szwu w dół na płycie i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
5
Rozgrzej grill gazowy lub przygotuj ogień w grillu węglowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Umieść na grillu piastrę, aby się rozgrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Tymczasem w dużym garnku zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli. Przygotuj łaźnię z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Wrzuć fregolę do wrzącej wody i gotuj, aż tylko al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
WodaWoda
9
Odcedzić i natychmiast odświeżyć w łaźni lodowej; gdy jest chłodno, odcedzić fregolę bardzo dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
LódLód
10
W dużej misce, wrzucić fregola z pesto i czerwonej papryki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
FregulaFregula
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Posmaruj każdy zawinięty w prosciutto ogon 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
12
Umieścić na piastrze i gotować przez 6 minut, nie ruszając się. Delikatnie obróć każdy o 90 stopni i gotuj przez 4 minuty. Powtórz dwa razy, przez łączny czas gotowania około 18 minut; temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 66° w najgrubszej części ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
RolkaRolka
13
Przełożyć na talerz i pozostawić na 10 minut.
14
Ogony pokroić w-calowe plastry i ładnie ułożyć na górze fregoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
FregulaFregula
15
Skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypać orzeszkami pinii i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
16
artykuł var
17
Typ_27_data = {};
18
artykuł
19
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn