Żabnica w bulionie szafranowym nad szpinakiem i czerwonymi ziemniakami
Żabnica w bulionie szafranowym nad szpinakiem i czerwonymi ziemniakami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 432 kalorie, 26g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wina, pieprzu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Szafranowy rosół z kurczaka z kulkami Macy szpinakowej, Pieczona Żabnica w bulionie Sake, oraz Klopsiki z Buffalo ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki szpinaku w każdej z 6 misek; odstawić.
Ziemniaki na parze, pokryte, 10 minut lub do miękkości.
Umieść 8 ćwiartek ziemniaczanych w każdej misce.
Połączyć pomidory, bulion, wino, cebula, i czosnek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek (o 25 protokół).
Dodaj sól, pieprz, i szafran na patelni; gotować 2 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego; ułóż kawałki ryb w jednej warstwie na patelni. Przykryć i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness. Podzielić ryby równomiernie między miseczki; łyżka 1/2 mieszanki bulionu szklanki na każdej porcji.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.