Świąteczny Chleb Dyniowy
Świąteczny chleb dyniowy wymaga około 1 godzina 10 minut od początku do końca. To Śniadanie ma 1968 kalorii, 31 g białka, i 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis ma 3 porcje i kosztuje 3,38 USD za porcję. 6 smakoszy i kucharzy lubi ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga mielonego ziela angielskiego, sody oczyszczonej, cukru i mielonych goździków. To dobra opcja, jeśli podążasz bezmleczne i laktoowowegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 77%. to danie jest całkiem smaczne. Spróbuj Świąteczny chleb dyniowy do makijażu, Świąteczne ciasto dyniowe, i Świąteczne ciasto dyniowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita (175 stopni Celsjusza). Posmaruj masłem i posyp mąką trzy naczynia do pieczenia o wymiarach 7 x 3 cale.
Wymieszaj olej, cukier i jajka w dużej misce.
Wymieszaj puree z dyni i wodę. Wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy.
Dodaj do mieszanki dyni i mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj orzechy i rodzynki. Rozłóż ciasto na przygotowanych kokilkach.
Piec przez 1 godzinę. Ostudzić na stojakach z drutu.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Chleb dyniowy w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, winem porto i Moscato d ' Asti. Ogólną zasadą parowania Win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, desery orzechowe z kremową Sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 gwiazdek na 5, a butelka kosztuje około 19 USD.
![Sherry kremowe NV Johnson Estate]()
Sherry kremowe NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny, z nutami orzecha laskowego, wanilii i nutą dębu, któremu towarzyszą słodkie rodzynki i odrobina drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobry teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Świetnie sprawdza się również w chłodne popołudnia, podawane z Biscotti, aby zanurzyć się w "włoskim stylu". "