Świąteczna pieczona Alaska
Przepis świąteczny pieczony Alaska może być wykonany w około 35 minut. Ta przystawka ma 465 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz lody karmelowe, cukier puder, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona Alaska, Pieczona Alaska, oraz Pieczona Alaska.
Instrukcje
Wyłożyć miskę budyniową o pojemności 900 ml lub głęboką miskę płatków z podwójną warstwą folii spożywczej. Łyżka lody karmelowe do miski, poklepać go dobrze. Top z konserwy, a następnie lody waniliowe. Mocno poklepać, przykryć folią spożywczą i zamrozić na co najmniej 2 godziny lub, jeszcze lepiej, na noc.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Białka ubić na sztywno, następnie powoli ubijać w cukrze, aż staną się jędrne i błyszczące. Pokroić ciasto i ułożyć na blasze do pieczenia pergaminu, aby Okrągły taki sam rozmiar jak górna część miski lodów. Naciśnij razem dobrze, aby upewnić się, że nie ma żadnych luk.
Wyjmij lody z miski, usuń folię spożywczą i obróć na ciasto.
Rozłóż bezę równomiernie na lodach i cieście, upewniając się, że nie ma luk.
Piec przez 4-5 minut, aż będą ładnie zabarwione.