Świeże Ciasto Truskawkowe
Świeże ciasto truskawkowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 367 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sok z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Kremowy puch truskawkowy ze świeżym sosem truskawkowym {deser bez pieczenia w słoikach!}, oraz Świeże truskawki pieczone Mini pączki z polewą truskawkowo-limonkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, umieść wafle w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Dodaj masło, 2 łyżki cukru i skórkę pomarańczy i pulsuj 10 razy lub tylko do momentu, gdy wafle będą wilgotne. Naciśnij na dolnych i górnych stronach 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut; ostudzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, rozgnieść 2 szklanki truskawek maserem ziemniaczanym.
Połącz puree z truskawkami i wodą w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wycisnąć mieszaninę truskawek przez sito do miski i zarezerwować 1 szklankę płynu truskawkowego (w razie potrzeby dodać wystarczającą ilość wody do odmierzenia 1 szklanki). Wyrzucić miąższ.
Połączyć 2/3 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej na patelni; dodać płyn truskawkowy, dobrze mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 2 protokół.
Zdjąć z ognia; wymieszać sokiem z cytryny.
Ułóż warstwę małych truskawek, łodygę w dół, w skorupie. Łyżka około jednej trzeciej sosu nad truskawkami. Ułóż pozostałe truskawki na wierzchu, a pozostały sos połóż na truskawkach. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny.