Świeże Ciasto Kokosowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj świeżego ciasta kokosowego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka mleka, proszku do pieczenia, śmietany z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Truskawkowe, Przepis Na Świeże Ciasto Bananowe, oraz Ciasto Kokosowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałami w górnej i dolnej części.
Przebić najdelikatniejsze oko każdego kokosa małym śrubokrętem i zebrać płyn w 2 oddzielnych miseczkach do próbki. Jeśli albo smakuje zjełczały, wyrzucić, że kokos i płyn i zacząć od nowa z innym. Przecedzić płyn z 2 orzechów kokosowych przez zwilżone sito wyłożone papierowym ręcznikiem do miary 1 szklanki i odstawić orzechy kokosowe na bok. (Powinieneś mieć około 3/4 szklanki płynu. Jeśli nie, dodaj wodę.) W małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Chłodny i rezerwowy.
Kokosy piec na dolnej półce 15 minut. Pozostaw piekarnik włączony. Tłucz skorupy młotkiem, a następnie usuń ciało śrubokrętem, ostrożnie wyciągając je. Brązową błonę obrać z miąższu obieraczką do warzyw. Grubo zetrzeć kokosa na dużych otworach tarki pudełkowej, aby odmierzyć 5 filiżanek.
Ciasto z masłem Patelnie, następnie dno każdej linii z okrągłym pergaminem i pergaminem maślanym. Patelnie z mąki, wybijając nadmiar.
Mąkę (3 i 1/3 szklanki) przesiać, proszek do pieczenia i sól.
Wymieszaj mleko i ekstrakty.
Beat masło i 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, 2 do 3 protokół. Przy niskiej prędkości dodawać mieszankę mąki w 3 partiach na przemian z mieszanką mleczną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż każdy dodatek zostanie właśnie włączony.
Ubij białka w innej dużej misce z oczyszczonymi bijakami ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Ubić w pozostałej 1/4 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz, a następnie ubić, aż białka tylko trzymać sztywne, błyszczące szczyty. Jedną trzecią białek wymieszać w ciasto, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Rozprowadź ciasto równomiernie w patelniach i patelniach rap na blacie kilka razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Umieść 2 patelnie na górnym stojaku i 1 patelnię na Dolnym stojaku i piecz 20 minut. Zmień pozycję patelni i piec, aż złoty i drewniany kilof włożony do środka każdego ciasta wychodzi czysty, 10 do 15 minut więcej. Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach 5 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić ciasta na stojakach. Wyrzucić pergamin i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Ubij białka, cukier, wodę, syrop kukurydziany, śmietanę z kamienia nazębnego i sól w dużej głębokiej misce za pomocą ręcznego miksera (w razie potrzeby czyste ubijaki), aż do połączenia. Ustaw miskę nad garnkiem gotującej się wody i ubijaj mieszaninę z dużą prędkością, aż utrzyma sztywne, błyszczące szczyty, 5 do 7 minut. (Wilgotna pogoda może wymagać dodatkowego czasu bicia.)
Wyjąć miskę z ognia, następnie dodać wanilię i ubić, aż lukier ostygnie i bardzo grube, 6 do 10 minut.
Przenieść 2 1/3 szklanki lukier do innej miski i mieszać w 2 szklanki Kokosowe do napełniania.
Umieść 1 warstwę ciasta na stojaku na ciasto lub dużym talerzu.
Wierzch posmarować jedną trzecią reserved syropu kokosowego, a następnie rozprowadzić połową nadzienia. Powtórz z kolejną warstwą, więcej syropu i pozostałym nadzieniem kokosowym, a następnie górną warstwą trzecią.
Wierzch posmarować pozostałym syropem, następnie przykryć ciasto pozostałym lukrem i pokryć pozostałym kokosem, delikatnie naciskając, aby ułatwić przyleganie.
* Orzechy kokosowe mogą być czasami zjełczałe. Może chcesz kupić dodatkowy.* Białka jaj w lukier może nie być w pełni gotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.* Warstwy ciasta można wykonać 3 dni wcześniej i schłodzić, owinięte osobno w folię.* Ciasto można złożyć 4 godziny wcześniej.