Świeża Śliwka Napoleon

Świeża Śliwka Napoleon
Świeża śliwka Napoleon może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 460 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 22 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skrobi kukurydzianej, mleka, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Świeża Śliwka Napoleon, Fresh Berry Napoleon, oraz Świeży Placek Śliwkowy.

Instrukcje

1
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w średnim rondlu, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dodaj 1/4 szklanki mleka; ubijaj, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Ubijamy pozostałe 3/4 szklanki mleka i żółtka. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka i gęsta i dojdzie do wrzenia, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać serek śmietankowy i ubić na gładką masę. Przecedzić ciasto śmietany do małej miseczki; wyrzucić ciała stałe w sitku. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię kremu do ciast; schłodzić do ostygnięcia, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Krem Do CiastKrem Do Ciast
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Połącz cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier rozpuszcza się i syrop zaczyna gęstnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać śliwki i skórkę pomarańczową; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i zredukowana do 3/4 szklanki, często mieszając, około 20 minut. Super. Odrzuć waniliową fasolę. (Krem z ciasta i dżem śliwkowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieścić 1 arkusz ciasta francuskiego na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
3
Pędzel 1 krawędź arkusza zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Umieść 1 krawędź drugiego arkusza ciasta na mokrej krawędzi pierwszego arkusza, nakładając się na 2 cale, naciskając, aby przylegać, i tworząc prostokąt 18x10 cali. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 1 duży arkusz, od 19 do 20 cali długości i 11 cali szerokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Przełożyć ciasto na blachę do pieczenia o wymiarach 18x12x1 cali. Ciasto przekłuć widelcem. Używając ostrego noża, przycinaj ciasto, aby dopasować arkusz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Piec do złotego koloru, czasami przekłuwając ciasto widelcem, aby lekko spuścić powietrze, około 25 minut (ciasto skurczy się do prostokąta o wymiarach około 15x10 cali). Ochłodzić całkowicie na prześcieradle.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Ostrożnie przenieść ciasto do deski do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto na trzy prostokąty o wymiarach 14x3 cali. Przyciąć wszystkie nadmuchane porcje ciasta, aby spłaszczyć, a nawet lekko. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć folią; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Na długim półmisku umieścić 1 ciasto prostokątne. Wymieszać śmietanę do poluzowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
9
Rozłóż 1 szklankę śmietany na prostokącie ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwykły brzeg na wszystkich krawędziach(zachowaj pozostały krem do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Umieścić drugi prostokąt ciasta, płaski bok do góry, na tekturowym prostokącie lub linijce o długości 18 cali.
11
Rozprowadzić połową dżemu (1/3 szklanki) na przykrycie. Na wierzchu pokrojone śliwki w zgrabne linie, od strony skóry skierowane na zewnątrz. Używając kartonowego prostokąta lub linijki jako pomocy, przesuń ciasto ze śliwkami na wierzchu warstwy kremu do ciasta, śliwka do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
12
Pozostałą konfiturę śliwkową rozłożyć na płaskiej stronie (spodniej stronie) trzeciego prostokąta ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
13
Na drugiej warstwie ciasta na śliwki ułożyć dżem bokiem do dołu. Wierzch ciasta polać cukrem pudrem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
14
Odstawić w temperaturze pokojowej; nie przechowywać w lodówce.)
15
Pokrój Napoleona w poprzek i podawaj.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn