Świeża Śliwka Napoleon

Świeża Śliwka Napoleon
Świeża śliwka Napoleon może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 460 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 22 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skrobi kukurydzianej, mleka, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Świeża Śliwka Napoleon, Fresh Berry Napoleon, oraz Świeży Placek Śliwkowy.

Instrukcje

1
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w średnim rondlu, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodaj 1/4 szklanki mleka; ubijaj, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Ubijamy pozostałe 3/4 szklanki mleka i żółtka. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka i gęsta i dojdzie do wrzenia, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać serek śmietankowy i ubić na gładką masę. Przecedzić ciasto śmietany do małej miseczki; wyrzucić ciała stałe w sitku. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię kremu do ciast; schłodzić do ostygnięcia, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Połącz cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier rozpuszcza się i syrop zaczyna gęstnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać śliwki i skórkę pomarańczową; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i zredukowana do 3/4 szklanki, często mieszając, około 20 minut. Super. Odrzuć waniliową fasolę. (Krem z ciasta i dżem śliwkowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieścić 1 arkusz ciasta francuskiego na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
3
Pędzel 1 krawędź arkusza zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Umieść 1 krawędź drugiego arkusza ciasta na mokrej krawędzi pierwszego arkusza, nakładając się na 2 cale, naciskając, aby przylegać, i tworząc prostokąt 18x10 cali. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 1 duży arkusz, od 19 do 20 cali długości i 11 cali szerokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Przełożyć ciasto na blachę do pieczenia o wymiarach 18x12x1 cali. Ciasto przekłuć widelcem. Używając ostrego noża, przycinaj ciasto, aby dopasować arkusz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Piec do złotego koloru, czasami przekłuwając ciasto widelcem, aby lekko spuścić powietrze, około 25 minut (ciasto skurczy się do prostokąta o wymiarach około 15x10 cali). Ochłodzić całkowicie na prześcieradle.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Ostrożnie przenieść ciasto do deski do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto na trzy prostokąty o wymiarach 14x3 cali. Przyciąć wszystkie nadmuchane porcje ciasta, aby spłaszczyć, a nawet lekko. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć folią; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Na długim półmisku umieścić 1 ciasto prostokątne. Wymieszać śmietanę do poluzowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
9
Rozłóż 1 szklankę śmietany na prostokącie ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwykły brzeg na wszystkich krawędziach(zachowaj pozostały krem do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Umieścić drugi prostokąt ciasta, płaski bok do góry, na tekturowym prostokącie lub linijce o długości 18 cali.
11
Rozprowadzić połową dżemu (1/3 szklanki) na przykrycie. Na wierzchu pokrojone śliwki w zgrabne linie, od strony skóry skierowane na zewnątrz. Używając kartonowego prostokąta lub linijki jako pomocy, przesuń ciasto ze śliwkami na wierzchu warstwy kremu do ciasta, śliwka do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
12
Pozostałą konfiturę śliwkową rozłożyć na płaskiej stronie (spodniej stronie) trzeciego prostokąta ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
13
Na drugiej warstwie ciasta na śliwki ułożyć dżem bokiem do dołu. Wierzch ciasta polać cukrem pudrem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
14
Odstawić w temperaturze pokojowej; nie przechowywać w lodówce.)
15
Pokrój Napoleona w poprzek i podawaj.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn