Świeża szynka rozmarynowa z kompot brzoskwiniowym

Świeża szynka rozmarynowa z kompot brzoskwiniowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1154 kalorii, 99g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, brązowy cukier, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pełnoziarniste naleśniki mus jabłkowy ze świeżym kompot brzoskwiniowym, Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser, oraz Kompot grejpfrutowy w syropie rozmarynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić szynkę: noc przed podaniem szynki, rozwiąż ją i odetnij wszystko, oprócz cienkiej warstwy tłuszczu. W małej misce wymieszaj czosnek, rozmaryn, sól i pieprz. Przetrzyj całą szynkę.
Włożyć szynkę do dużej patelni, przykryć i wstawić do lodówki na noc.
W dużym, ciężkim rondlu połącz brzoskwinie, brązowy cukier, imbir, sól i pieprz. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż brzoskwinie będą miękkie, 20 minut.
Przełożyć do miski i ostudzić. Schłodzić, szczelnie przykryć, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 218°. ostrym nożem, ocena wzór crosshatch do tłuszczu i skóry na szynce. Używając Sznurka kuchennego, przywiąż szynkę z powrotem do oryginalnej rolki.
Na patelni ułożyć szynkę, tłustą bokiem do góry.
Piecz przez 15 minut. Obniż temperaturę piekarnika do 177°, przykryj szynkę luźno folią i piecz przez 2 do 2 1/2 godziny.
Wyjąć folię i kontynuować pieczenie, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony do najgrubszej części rejestruje 66°, 30 minut.
Przełożyć szynkę na deskę do rzeźbienia, przykryć i odstawić na 20 minut.
Szynkę pokroić w plasterki i podawać z kompot.