Śródziemnomorska pieczona ryba z oliwkami i karczochami
Ten przepis służy 42. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 26 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka sosu winegret z pomidorów słonecznych, oliwki kalamatan, ser feta athenos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Makaron Śródziemnomorski Z Karczochami, Oliwkami I Pomidorami, Łatwa śródziemnomorska Focaccia z oliwkami i karczochami, oraz Pieczone karczochy z oliwkami i serem Ricotta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Pokroić otwarty pakiet ryb na cztery równe kawałki; odstawić.
Opatrunek ciepła w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać rybę; gotować 5 min. lub aż lekko zbrązowieje z obu stron, obracając Po 2-1 / 2 min.
Połącz cukinię, pomidory, oliwki i karczochy. Łyżka równomiernie wokół ryby.
Piec 15 min.; posypać serem.
Piec dodatkowo 8 do 12 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.