Śniadanie Polenta z ciepłym kompot jagodowy
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Śniadanie Polenta z ciepłym kompot jagodowy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, sól, szczyptę zmielonego cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym, Ciepły kompot z jagód, oraz Tosty francuskie z ciepłym kompot jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kompot, rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj miód, sok, cynamon i jagody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż do całkowitego ogrzania. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować polentę, doprowadzić mleko do wrzenia w średnim rondlu. Powoli dodaj polentę, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z cukrem i solą i gotować 5 minut lub aż zgęstnieje, stale mieszając.