Śliwki z Burratą i chrupiącą pieczoną soczewicą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj śliwki z Burratanem i chrupiącą pieczoną soczewicą spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę w proszku, soczewicę, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą, Soczewica Z Jabłkami W / Młode Ziemniaki I Chrupiąca Sałatka, oraz Śliwki Prażone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób chrupiącą soczewicę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść gotowaną soczewicę w średniej misce i wrzuć je z olejem, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i szczyptą soli.
Rozłóż je w jak najbliżej pojedynczej warstwy, jak to możliwe na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Umieść je w rozgrzanym piekarniku i pozwól im piec 25 do 30 minut, wstrząsając i mieszając je co 8 lub 10 minut, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Niech się całkiem rumiane i chrupiące, ale nie spalone. Wykorzystaj swoją ocenę całkowitego czasu gotowania.
Wyjmij z piekarnika i przesuń pergamin z arkusza i na blat do ostygnięcia. Spróbuj utrzymać soczewicę na miejscu podczas tego transferu. Po wystygnięciu można je przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 dni. Ten przepis sprawia, że więcej niż potrzeba na śliwki i burrata.Złóż talerz: na średniej wielkości talerzu do serwowania otwórz jedną kulkę burraty, odsłaniając kremowe wnętrze. Pozostaw drugą piłkę nienaruszoną, aby pozostała jak najświeższa podczas prezentacji. Goście mogą włamać się do niego w razie potrzeby później.
Rozłóż plasterki śliwki równomiernie wokół talerza, pozwalając niektórym plasterkom usiąść bezpośrednio na burracie.
Posypać około ¼ szklanki chrupiącej prażonej soczewicy na wierzchu.
Podawać z balsamicznym na boku, ponieważ tylko najmniejsza mżawka jest potrzebna do wzmocnienia słodkich i kremowych smaków połączenia owoców i sera.