Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli

Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli
Smażony łosoś ze szparagami Sałatka cytrynowa, redukcja czerwonego wina i przecier z rukoli może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Jeśli masz szalotki, sól koszerna i pieprz, łodygi bazylii, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli, Pieczony Chateaubriand z czerwonym winem-redukcja grzybów i puree z Pommesa, oraz Pieczony łosoś z nasionami konopi, kiełkiem rzodkiewki i sałatką z rukoli.

Instrukcje

1
Red wine reduction: umieścić wszystkie składniki w szerokiej płytkiej patelni i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Powoli zmniejszać, aż będzie skoncentrowany i gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Sałatka: doprowadzić mały garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać szparagi, blanszować przez 1 minutę, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
4
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Wymieszać szalotki i gotować, aż zaczną się przeświecać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać szparagi i gotować do ogrzania. Wymieszać skórkę z cytryny i sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SzparagiSzparagi
1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Przyprawić filety z łososia solą i pieprzem, do smaku, i podsmażyć, aż prawie gotowane przez, o 7 protokół. Obróć filety i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Dodać wszystkie składniki do blendera i puree, aż będzie gładka. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Łososia ułożyć na półmisku i udekorować winem i puree z rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
RedukcjaRedukcja
łosośłosoś
WinoWino
3
Podawać sałatkę obok lub w osobnej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn