Łosoś z sosem ziołowo-musztardowym
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj łososia z sosem ziołowo-musztardowym. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 718 kalorii, 46 g białka i 57 g tłuszczu każda. Za 5,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga tymianku lub masła, cytryn i majeranku. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, przyjazną dla fodmap, pescatariańską i ketogenną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 69%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, spróbuj łososia z sosem musztardowo-ziołowym, gotowanego łososia skarpetkowego z sosem musztardowo-ziołowym i łososia pieczonego w papryce z sosem musztardowo-ziołowym.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj majonez, musztardę, koper, majeranek i tymianek; przykryć i przechowywać w lodówce do momentu podania.
Rybę ułożyć na środku dużego, natłuszczonego arkusza folii aluminiowej.
Posyp wnętrze łososia pieprzem i solą i skrop octem.
Umieść nachodzące na siebie plasterki cytryny wewnątrz łososia, tak aby całkowicie je przykryły. Użyj drewnianych wykałaczek, aby zabezpieczyć wnękę wzdłuż otworu.
Z wierzchu posmaruj masłem.
Zwiń folię nad rybą i zamknij.
Ułożyć na dużej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 80-95 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Podawać z sosem ziołowo-musztardowym.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje ulubione dania z łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.