Łosoś z musztardą i soją
Musztardowo-sojowy łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, filety z łososia, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Łosoś Szkliwiony Musztardą, oraz Klon i musztarda-glazurowany łosoś.
Instrukcje
Doprowadzić pierwsze 3 składniki do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Usunąć i zarezerwować połowę mieszanki galaretki pieprzowej.
Filety z łososia umieścić na wysmarowanym drucianym stojaku na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.
Filety posypać pieprzem i posmarować pozostałą mieszaniną galaretki pieprzowej.
Filety Broil 5 cali od ciepła 8 do 10 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z piekarnika i szczotkować z zastrzeżoną mieszaniną galaretki pieprzowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.