Łosoś z miodowo-kolendrową glazurą

Łosoś z miodowo-kolendrową glazurą
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z miodowo-kolendrową glazurą może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sosu sojowego, olej roślinny, nasiona kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś z polewą Chili-miód, Łosoś z glazurą sojowo-miodową i Wasabi, oraz Łosoś z glazurą Balsamiczno-miodową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko posmarować wierzch każdego filetu z łososia szkliwem; resztę zachować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Gotować filety z łososia, szkliwione boki w dół, 1 minuta; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 2 minuty więcej. Obróć filety i gotuj 3 minuty na średnio rzadkie (łosoś będzie lekko różowy w środku) lub dłużej, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przenieść na talerz; luźno przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn