Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym

Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym
Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka mielonego pieprzu, Skórka z cytryny, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym, Tartaletki z sufletem cytrynowym z cukrowymi migdałami i sosem jeżyn, oraz Łosoś w sosie pomidorowo-Feta (aka łosoś Saganaki) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piec migdały w płytkiej patelni na 350, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 minut lub do tosty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Podsmażyć cebulę na gorącym oleju na patelni 10 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać pomidory i kolejne 3 składniki; zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, 15 minut. Wymieszaj sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
4
Filety z łososia posypać czerwoną papryką, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
SólSól
5
Umieścić na lekko nasmarowanym stojaku w patelni brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Broil 6 cali od ciepła 10 minut lub do płatków ryb widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Podawać z mieszanką pomidorową; posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
PomidorPomidor
8
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia60
Magazyn