Łosoś Z Glazurą Balsamiczną
Łosoś z glazurą balsamiczną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 15 porcjami. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, steki z łososia, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Łosoś z glazurą balsamiczną, Łosoś pieczony z glazurą balsamiczną, oraz Klon Balsamiczny Glazura Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać patelnię do 375 F. Baste z oil.In mniejszą patelnię, podgrzać ocet, syrop, musztardę i czosnek. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez około 12 minut. Odstawić na kilka minut.
Steki z łososia posypać oliwą z oliwek i doprawić pieprzem i solą.Łososia gotować na rozgrzanej patelni przez około 4-5 minut z każdej strony.
Odstawić na 6 - 10 minut.Talerz łososia i skropić glazurą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.