Łosoś wędzony na grillowanym chlebie Siedmioziarnistym z pomidorem i koperkiem
Wędzony łosoś na grillowanym siedmio-zbożowym chlebie z pomidorem i koperkiem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 22g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.58 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka oleju canolan, oliwa z oliwek, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeży chleb koperkowy (bez ziarna), Muffiny z wędzonym łososiem i koperkiem, oraz Kubki z wędzonym łososiem i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
Pieczywo posmarować olejem rzepakowym, solą i pieprzem. Grilluj chleb, aż lekko zwęglony z każdej strony, około 30 sekund na stronę.
Wyjąć chleb na deskę do krojenia i skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Połączyć miód i musztardę w małej misce.
Chleb posmarować musztardą miodową i na każdą kromkę chleba położyć pokrojonego pomidora.
Skropić musztardą miodową i polać kilkoma plastrami wędzonego łososia.
Dodaj kolejną mżawkę musztardy miodowej i wierzch z czarnym pieprzem i gałązką koperku.
Ubij razem kilka łyżek soku z cytryny i kilka łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i skropić na wierzchu.
Dekoruj liściami koperku.
Na porcję (w oparciu o wydajność 4 porcji): kalorie 521; całkowity tłuszcz 16 gramów; tłuszcz nasycony 2 gramów; białko 20 gramów; całkowity węglowodan 75 gramów; cukier: 23 gramów; błonnik 7 gramów; Cholesterol 13 miligramów; sód 1325 miligramów
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.