Łosoś wiosenny z miętowymi warzywami
Wiosenny łosoś z miętowymi warzywami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje $5.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 44g białka, oraz 22g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jeśli masz pod ręką miętę, pean i fasolę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 118 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Wiosenny Crudité z miętowym hummusem Groszkowym, Szparagi i słodko-groszkowa Frittata z miętową sałatką wiosenną, oraz Wiosenna mieszanka warzywna są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy na dużej patelni przez 4 min. Dodać groch i fasolę, doprowadzić do wrzenia, a następnie kontynuować gotowanie przez kolejne 3 min, aż ziemniaki i fasola będą miękkie. Zmiksować oliwę, skórkę z cytryny i sok z mięty w blenderze, aby przygotować dressing (lub drobno posiekać miętę i ubić na oleju i cytrynie).
Włożyć łososia do naczynia odpornego na działanie mikrofali, doprawić, a następnie zalać sosem. Przykryć folią spożywczą, przebić, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 4-5 minut, aż do ugotowania.
Warzywa odcedzić, następnie wymieszać z gorącym sosem i gotowanymi sokami z ryby.
Podawać rybę na wierzchu warzyw.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.