Łosoś w sosie słodko-kwaśnym

Łosoś w sosie słodko-kwaśnym
Łosoś z sosem słodko-kwaśnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 303 kalorie, 34g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, sól, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś zapiekany z sosem słodko-kwaśnym, Łosoś słodko-kwaśny, oraz Pieczony łosoś z ogórkami słodko-kwaśnymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Bulion połącz i 5 kolejnych składników (bulion przez czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
BulionBulion
3
Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i podgrzać 3 minuty.
4
Gdy patelnia się rozgrzeje, posyp filety solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać filety do patelni; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć filety z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odcedzić tłuszcz z patelni i wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni, skrobanie poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
Podawać sos na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn