Łosoś w sosie Marmoladowo-balsamicznym
Łosoś z marmoladą-sos balsamiczny to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomarańczowej marmolady, liście rozmarynu, świeżo zmielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Łosoś w sosie balsamicznym, Łosoś z czerwonym winem-sos balsamiczny, oraz Łosoś z rozmarynowym sosem balsamicznym.
Instrukcje
Łososia opłukać, osuszyć i położyć skórę w lekko naoliwionej płytkiej 3-kwartowej zapiekance (około 9 na 13 cali.). 1/4 łyżeczki pieprzu natrzeć na łososia.
Piec w piekarniku 400, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), około 15 minut.
Tymczasem, w 1-do 1 1/2-Quart patelni na dużym ogniu, połączyć rozmaryn, Marmolada, ocet balsamiczny, i cebula. Gotować, często mieszając, aż do zmniejszenia do 1/2 szklanki.
Pokrój łososia na równe kawałki; użyj szerokiej szpatułki, aby przenieść na talerze. Łyżka mieszanki cebuli nad i wokół łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.