Łosoś Teriyaki z sałatką ogórkową

Łosoś Teriyaki z sałatką ogórkową może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.26 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz filety z łososia, ząbek czosnku, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany łosoś teriyaki z sałatką ogórkową, Makrela Teriyaki z pikantną sałatką ogórkową, oraz Teriyaki Łosoś I Szparagi, Sałatka Ze Szpinakiem.
Instrukcje
W małej misce, ubij razem sos teriyaki, cukier, i czosnek, aż cukier się rozpuści.
Umieścić filety z łososia w dużej misce i wrzucić z marynatą do pokrycia filety. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut. Wrzucić ogórki z octem, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Lekko pokryć czyste siatki z grilla sprayem oleju do gotowania.
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Usuń łososia z marynaty. Ułóż filety z łososia, skórkę do dołu, równomiernie na grillu i przykryj pokrywką. Grillowanie bez obracania filetów, 8 minut. Używając dużej szpatułki, ostrożnie obróć filety i gotuj, przykryte, 2 do 3 minut dłużej, aż łosoś zostanie ugotowany, ale nadal wilgotny i łuszczący się.
Podawać z sałatką ogórkową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.