Przepis na łososia Teriyaki można zrobić w około 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis zawiera 4 porcje z 413 kalorii, 36g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Za $4.5 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga brązowego cukru, soku z cytryny, sosu sojowego i mielonej musztardy. Dobrze sprawdza się jako japońskie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 227 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 97%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki.
Instrukcje
1
Wymieszaj olej sezamowy, sok z cytryny, sos sojowy, brązowy cukier, sezam, mieloną musztardę, imbir i czosnek w proszku w małym rondlu na małym ogniu. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odłóż 1/2 szklanki marynaty do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W Proszku
Czosnek W Proszku
Ziarna Sezamu
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Marynata
Imbir
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wlej pozostałą marynatę do zamykanej plastikowej torebki i włóż łososia do marynaty. Wyciśnij powietrze z torebki, zamknij i marynuj steki z łososia przez co najmniej 1 godzinę (2 godziny dla lepszego smaku).
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Odcedź i wyrzuć zużytą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
4
Ustaw ruszt piekarnika około 4 cale od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Umieść steki z łososia na patelni brojlerów i piecz przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
6
Posmaruj steki zarezerwowaną marynatą, obróć i podsmaż, aż ryba będzie nieprzezroczysta i łatwo się łuszczy, jeszcze około 5 minut.
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.