Łosoś Szkliwiony Z Edamame
Glazurowany łosoś z Edamame jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka edamame, mirin, sos hoisin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka makaronowa z łososiem i Edamame, Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame, oraz Miód Sojowy Grillowany Łosoś Z Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak piekarnika w środku piekarnika i rozgrzej brojlery.
Połącz pierwsze 5 składników (przez brązowy cukier) w misce.
Umieść warstwę folii aluminiowej na blasze do pieczenia lub patelni brojlerów i pokryj sprayem do gotowania.
Ułóż łososia na folii i posmaruj połową glazury sojowej. Broil 3 minuty; wyjąć z piekarnika i szczotką z pozostałą glazurą. Broil 3 minuty więcej lub aż łosoś jest łuszcząca.
Połącz miso, mirin i sok pomarańczowy w blenderze. Gotować edamame w lekko osolonej wodzie przez 34 minut lub do miękkości; odcedzić, zastrzegając 4 łyżki płynu do gotowania.
Dodaj edamame, zarezerwowaną wodę i sól do blendera; pulse. Ułóż 1/3 szklanki czystej na każdym z 4 talerzy. Wierzch z 1 kawałek łososia i skropić 1/4 łyżeczki glazury sojowej z blachy do pieczenia.
Dekoruj skórką pomarańczową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.