Łosoś Szkliwiony Z Edamame

Łosoś Szkliwiony Z Edamame
Glazurowany łosoś z Edamame jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka edamame, mirin, sos hoisin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka makaronowa z łososiem i Edamame, Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame, oraz Miód Sojowy Grillowany Łosoś Z Edamame dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż stojak piekarnika w środku piekarnika i rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 5 składników (przez brązowy cukier) w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść warstwę folii aluminiowej na blasze do pieczenia lub patelni brojlerów i pokryj sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
4
Ułóż łososia na folii i posmaruj połową glazury sojowej. Broil 3 minuty; wyjąć z piekarnika i szczotką z pozostałą glazurą. Broil 3 minuty więcej lub aż łosoś jest łuszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Połącz miso, mirin i sok pomarańczowy w blenderze. Gotować edamame w lekko osolonej wodzie przez 34 minut lub do miękkości; odcedzić, zastrzegając 4 łyżki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WodaWoda
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj edamame, zarezerwowaną wodę i sól do blendera; pulse. Ułóż 1/3 szklanki czystej na każdym z 4 talerzy. Wierzch z 1 kawałek łososia i skropić 1/4 łyżeczki glazury sojowej z blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
łosośłosoś
GlazuraGlazura
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dekoruj skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćNormalny
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn