Łosoś Prowansalski
Łosoś prowansalski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 663 kalorie, 70g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, ocet balsamiczny, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 68 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś Prowansalski, Pieczony Łosoś Prowansalski, oraz Pieczony łosoś w sosie prowansalskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 204°. 2 blanszuj pomidory, najpierw punktując końce ostrym nożem, a następnie zanurzając je w garnku z gotującą się osoloną wodą przez 15-30 sekund. Następnie włóż je do lodowatej wody na 1 minutę.
Pomidory odcedzić, obrać ze skórki i wyrzucić.
Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć rdzeń i nasiona, a miąższ pokroić w kostkę.3 w dużej misce połączyć pomidory, estragon, bazylia, szczypiorek i oliwa z oliwek.
Dodać sól do smaku. W innej misce, ubij razem sok z cytryny, ocet, i szalotki (kwas w soku z cytryny i octu pomoże zdjąć ostrą krawędź szalotki). 4 ułóż filety z łososia na naoliwionej blasze do pieczenia bez tłoczenia.
Skropić oliwą z oliwek i lekko doprawić solą.
Piec, aż łosoś jest ledwo gotowane przez i lekko rumiane na brzegach, 8-12 minut, w zależności od grubości filetów z łososia.5 do podania, wymieszać mieszankę szalotki z mieszanką pomidorową i łyżką kilka łyżek wokół każdego fileta.
Łososia posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.