Łosoś Pomarańczowy
Łosoś pomarańczowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 575 kalorii, 60g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $7.1 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka filetu z łososia, sól, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Łosoś Pomarańczowy, Łosoś Pomarańczowy, oraz Łosoś Teriyaki Pomarańczowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 lub grilla do średniego.
Umieść skórę ryb bokiem w dół na arkuszu folii aluminiowej. Sól i pieprz do smaku (w moim przypadku posypanie). w osobnej misce, skórki pomarańczy, a następnie sok do miski.
Dodać miód i oliwę z oliwek, i ubijać, aż będzie dobrze połączone. Jeśli miód jest stary, podgrzej mieszaninę przez 10-15 sekund, aby miód stopił się wystarczająco, aby połączyć się z innymi składnikami.Użyj pędzla do ciasta, aby rozprowadzić sos na rybie, lub po prostu wlej go na rybę i użyj pędzla do ciasta, aby zapewnić pokrycie wszystkich powierzchni.Złóż folię aluminiową, aby utworzyć namiot, pozostawiając miejsce na parę do formowania. Ucz się ode mnie i umieść folię aluminiową w bezpiecznym naczyniu w piekarniku.
Piec w temperaturze 350/grillować średnio przez około dziesięć minut. Otwórz folię w tym momencie i podkręcić ciepło do pieczenia ryby przez dodatkowe siedem lub więcej minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.