Łosoś pomarańczowo-Pekan dla dwojga
Łosoś pomarańczowo-Pekan dla Dwojga to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatarian danie główne. Ten przepis zawiera 2 porcje z 645 kalorii, 39g białka, oraz 30g tłuszczu każdy. Za 5,43 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, pomarańczową marmoladę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łosoś Pomarańczowo-Pekan, Łosoś Pekan-Pomarańczowy, oraz Łosoś Pomarańczowo-Pekan.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze pięć składników.
Wlej 1/2 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj łososia; uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć. Wstaw do lodówki do 30 minut. Odłóż na bok pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę z łososia.
Umieść łososia w natłuszczonym 11-calowym. x 7-w. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, gdy ryba łatwo się łuszczy widelcem.
W małym rondelku zagotuj zarezerwowaną marynatę; gotuj, aż płyn zmniejszy się do 1/3 szklanki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.