Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym

Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym
Łosoś pistacjowy z sosem cytrynowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka czosnku, pistacji, filetów z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym, Pistacjowy łosoś z kremową cytryną szparagi Linguine, oraz Łosoś ze skórką migdałową z porem i kremem cytrynowym.

Instrukcje

1
W płytkim naczyniu, połączyć pistacje, sól i pieprz. Łososia pogłębić w mieszaninie pistacjowej, naciskając delikatnie, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
PieprzPieprz
łosośłosoś
SólSól
2
Na małej patelni, rozgrzać olej i czosnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać łososia i gotować, aż rumiane, o 2 do 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej; włączyć łososia i gotować, aż łosoś płatki łatwo widelcem, o 2 lub 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
4
Przelać filety na talerze.
5
Podawać z sosem śmietanowym cytrynowym i w razie potrzeby udekorować posiekanymi pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
CytrynaCytryna
6
W małym rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać mąkę, ubijając połączyć i gotować przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać bulion i śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, ubijając często, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, sól i pieprz, ubijając, aby połączyć. Gotować przez 2 minuty, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Wlać do naczynia i podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W28 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn