Łosoś pieczony ziołowo z warzywami kreolskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia pieczonego ziołem z warzywami kreolskimi. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 41g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka okry, soli i pieprzu, liści szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sum pieczony w piecu z warzywami kreolskimi, Warzywa Pieczone Ziołami, oraz Warzywa Pieczone Ziołami.
Instrukcje
Dużą patelnię posmarować 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, seler i czosnek i wymieszać, aby połączyć. Łososia posmarować warzywami, obrać ze skóry i natrzeć pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Posyp łososia szałwią i rozmarynem i piecz w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, lub aż ładnie zeszklone i po prostu ugotowane. Trzymaj ciepło.
Rozprowadzić 1/4 szklanki oleju na dużej blasze do pieczenia.
Dodać słodkie ziemniaki, 3 ząbki czosnku, szalotki, tymianek i gałka muszkatołowa i wrzucić dobrze. Dopraw pieprzem cayenne i solą oraz pieprzem czarnym i piecz w dolnej trzeciej części piekarnika z łososiem, mieszając kilka razy, przez około 25 minut, lub aż dobrze zbrązowieje.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w żeliwnej patelni, aż prawie do palenia.
Dodać okra, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż lekko zwęglone, o 2 protokół.
Okra przełożyć do miski; ogrzać.
Ustaw patelnię na umiarkowane ciepło. W misce, wrzucić shiitakes z cayenne chile i pozostałe 1 1/2 łyżki oleju i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Dodaj shiitakes na patelni i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać pozostałe 2 ząbki czosnku i gotować, aż grzyby zaczną chrupać, o 2 protokół. Okra wymieszać z shiitakes i gotować przez 1 minutę.
Łososia pokroić na 6 kawałków i ułożyć na 6 dużych talerzach. Łyżka warzyw wokół ryby i podawać na raz.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.