Łosoś pieczony z cytryną i tymiankiem

Łosoś wolno pieczony z cytryną i tymiankiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 322 kalorie, 35g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 131 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Zupa kukurydziana z łososia z cytryną i tymiankiem, Łosoś z tymiankiem i 3-cytrynowym Crème Fraîche, oraz Pieczony pstrąg (lub łosoś) z polewą miodowo-Tymiankową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Pędzel z 1/2 łyżki oleju.
Filety z łososia układamy, skórą do dołu, na przygotowanej blasze do pieczenia.
W małej misce wymieszaj pozostały olej, tymianek i skórkę z cytryny.
Rozprowadzić mieszankę tymianku na filetach z łososia, dzieląc równo. Doprawić solą i pieprzem.
Odstawić 10 minut, aby smaki do stopienia.
Piec łososia, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 15-18 minut.
Podawać z cytrynowymi klinami.
W porcji: 308 kalorii, 16 g tłuszczu, 0,1 g błonnika
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.