Łosoś natarty przyprawowo
Spice-rubbed Salmon is a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 25 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka nasion kopru włoskiego, sól koszerna, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawa Przetarty Łosoś, Spice-rubbed Wild Salmon, oraz Spice-rubbed Bristol Bay Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Umieścić kolendrę, kminek i nasiona kopru włoskiego na patelni i tosty, stale mieszając, aż złoty kolor i pachnące, 2 do 3 minut.
Przyprawy przełożyć do młynka do przypraw lub moździerza. Przyprawy zmielić za pomocą młynka lub tłuczku.
Przenieść do małej miseczki i wymieszać z brązowym cukrem i solą.
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na talerzu i natrzyj wierzch każdego fileta mieszanką przypraw. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.Rozgrzej piekarnik do 204°.In dużą, żaroodporną patelnię smażyć na średnim ogniu, rozgrzać oliwę do prawie palenia.
Włożyć łososia, skórkę do góry, na patelnię i zapiekać przez 2 minuty. Ostrożnie obrócić łososia i przenieść patelnię do piekarnika. Gotować, aż ryba jest złotobrązowy pod spodem i miąższ jest nieprzezroczysty przez cały, 5 do 6 protokół.
Łososia przełożyć na rozgrzane talerze i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.