Łosoś z dużego miasta z sosem Martini może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 443 kalorie, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, filety z łososia, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Łosoś miejski z sosem Martini, City Girl " Brown City Jambalaya, oraz Sos Barbecue Kansas City dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Każdy kawałek łososia przyprawiamy solą i pieprzem i posypujemy odrobiną posiekanej natki pietruszki. Jeśli sauting, podgrzać oliwę z oliwek na szerokiej patelni i gotować ryby, około 3 minut z pierwszej strony, a następnie około 2 minut z drugiej strony, aby osiągnąć średnio rzadką temperaturę. (Zwiększ czas gotowania o około 90 sekund z każdej strony, jeśli chcesz, aby łosoś był gotowany.) Można również grillować lub smażyć łososia, zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Pietruszka-nać
łosoś
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Kasztany Wodne, Julienne
2
Łyżka sosu Martini nad (lub obok) gotowanego łososia i podawać natychmiast. Ten łosoś jest pyszny z gotowanymi młodymi ziemniakami lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy Ziemniak
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
łosoś
SOS
Ryż
3
SOS Martini
Składniki, których będziesz potrzebować
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
SOS
4
Umieść szalotkę, gin, wermut, jagody jałowca i zielony pieprz w małym rondelku i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 łyżki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Jagody Jałowca
Szalotka
Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodać śmietanę i zmniejszyć do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
6
Odcedzić i zwrócić płyn do rondla (wyrzucić ciała stałe).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Ubij masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Dodać oliwki i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i odrobiną pieprzu. Przykryć i ogrzać podczas przygotowywania łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Oliwki
Pieprz
łosoś
Sól
9
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
10
nSusan Spicer urodziła się w Key West na Florydzie i mieszkała w Holandii do siódmego roku życia, kiedy jej rodzina przeniosła się do Nowego Orleanu. Mieszka tam do dziś i jest właścicielką dwóch restauracji, Bayona i Herbsaint. To jej pierwsza książka kucharska./ n / Npaula Disbrowe była kucharką w Hart & Hind Fitness Ranch w Rio Frio w Teksasie. Wcześniej przez dziesięć lat pracowała jako pisarka kulinarna i podróżnicza. Jej prace ukazały się m.in. w New York Times, Food & Wine i Saveur.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.