Łosoś Grillowany Miodowo-Imbirowy

Łosoś Grillowany Miodowo-Imbirowy
Łosoś z grilla z miodem i imbirem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 332 kalorie, 36g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka czosnku w proszku, sok pomarańczowy, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Miód Imbir Grillowany Łosoś, Miód Imbir Grillowany Łosoś, oraz Grillowany łosoś imbirowo-Teriyaki z salsą miodowo-Mango.

Instrukcje

1
W dużej samoprzylepnej plastikowej torbie połącz imbir, czosnek, sos sojowy, sok pomarańczowy, miód i zieloną cebulę; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Włożyć łososia do worka i szczelnie zamknąć. Delikatnie obróć torbę, aby rozprowadzić marynatę. Przechowywać w lodówce przez 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
4
Usuń łososia z marynaty, strząśnij nadmiar, a pozostałą marynatę wyrzuć. Grilluj przez 12 do 15 minut na cal grubości lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn