Łatwy Karmelowo-Jabłkowy Budyń Chlebowy
Łatwy karmelowy budyń jabłkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 4525 kalorii, 127g białka, oraz 132g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $11.08 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz żurawinę, masło, karmelki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Chlebowy Karmelowo-Jabłkowy, Budyń Chlebowy Karmelowo-Jabłkowy, oraz Budyń Chlebowy Karmelowo-Jabłkowy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jabłka; gotować 5 min. lub do kruchego-Delikatnego, często mieszając.
Karmelki umieścić w misce do mikrofalówki.
Dodaj 2 Łyżki. mleko odparowane; odstawić.
Pozostałą ilość odparowanego mleka wlać do dużej miski.
Dodaj słodzone mleko skondensowane, jajka, wanilię i cynamon; ubijaj do wymieszania.
Dodaj chleb; mieszaj, aż płyn się wchłonie. Wymieszać z jabłkami i żurawiną; wlać do 2-qt. zapiekanka spryskana sprayem do gotowania.
Umieść danie zapiekanki w płytkiej patelni.
Dodaj wystarczająco dużo wody do patelni, aby wejść w połowie strony naczynia żaroodpornego.
Piec 1 godz. 10 min. albo dopóki nóż włożony w środek puddingu nie wyjdzie czysty.
Usunąć budyń z kąpieli wodnej; lekko ostudzić.
Karmelki mikrofalowe w misce mikrofalowej na wysokości 1 min. lub do całkowitego rozpuszczenia, mieszając co 30 sek.
Podawać z chłodnym batem.