Łatwe Jajka Gotowane

Łatwe Jajka Gotowane
Łatwe jajka w koszulce mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji śniadaniowej. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 723 kalorie. 607 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, kurczaka, wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem), Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym, oraz Jaja Gotowane.

Instrukcje

1
Podgrzej wodę: napełnij rondel kilkoma centymetrami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podgrzać wodę na wysokim poziomie, aż osiągnie wrzenia, a następnie obniżyć ciepło, aż woda będzie na wolnym ogniu (tylko kilka bąbelków zbliża się od czasu do czasu).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
2 rozbij jajko do małej miski i delikatnie wsuń do wody: pracując z jajkami pojedynczo, rozbij jajko do małej miski lub filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść miskę blisko powierzchni gorącej wody i delikatnie wsuń jajko do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Jeśli chcesz, użyj łyżki, aby zbliżyć niektóre białka do żółtek, aby pomóc im utrzymać się razem. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
6
Dodaj wszystkie jaja, które kłusujesz do patelni w ten sam sposób, zachowując pewną odległość między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
3 wyłącz ogrzewanie, przykryj patelnię, Ustaw timer na 4 minuty: wyłącz ogrzewanie i przykryj patelnię. Ustaw timer na 4 minuty (lub policz głośno do 60, cztery razy). W tym momencie białka powinny być całkowicie ugotowane, podczas gdy żółtka są nadal ciekłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zauważ, że czas zależy od wielkości jaj, liczby jaj w garnku, a jeśli gotujesz na wysokości, więc dostosuj się odpowiednio. Jeśli jesteś na wysokości, chcesz twardsze żółtka jaj, lub są kłusownictwo więcej niż 4 jajka na raz, może trzeba gotować je dłużej. Jeśli spróbujesz 4 minuty i jajka są zbyt ugotowane, skróć czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Wyjąć jajka łyżką szczelinową: delikatnie wyjąć jajka z patelni łyżką szczelinową i położyć na talerzu, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Za pomocą drobnego Sitka siatkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Jednym ze sposobów, aby pomóc gotowane białka jaj pobyt razem jest usunięcie niektórych cienkich wispy białka przed dodaniem jaj do gorącej wody. Łatwym sposobem jest użycie drobnego Sitka siatkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Surowe jajko przełożyć na drobno oczkowe sitko nad miską. Bardzo cienkie białka będą odpływać przez sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
2 delikatnie dodaj do gorącej wody: następnie delikatnie włóż surowe jajko do garnka z gotującą się gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
3 wyłączyć ciepło, przykryć garnek, gotować 4 minuty: zauważ, jak jest znacznie mniej zabłąkanych białek z tej metody? Wyłączyć ogień i przykryć garnek (lub po prostu obniżyć ogień do niskiej), i gotować przez 4 minut, aż białka są gotowane przez. (Może być konieczne dodanie więcej czasu, jeśli gotowanie na wysokości lub kłusownictwo więcej niż 4 jajka na raz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wyjąć z garnka łyżką szczelinową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Korzystanie z kłusownika jaj
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Jeśli nie chcesz, aby futz wokół próbując utrzymać jaja z rozprzestrzeniania się lub wpadając na siebie, najprostszym sposobem, aby jaja w koszulce jest z kłusownika jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
"Kłusownik" w rzeczywistości rozpieszcza jajka, a nie naprawdę je kłusuje, ale jeśli chcesz jajka z ugotowanym białym i płynnym żółtkiem, jest to łatwy sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
8
Aby użyć patelni do kłusowania jaj, wyjmij kubki z patelni, której zamierzasz użyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Napełnij patelnię tylko 1/2 cala wody i doprowadzaj do niskiego wrzenia. Umieść kroplę oliwy z oliwek w każdej z kubków jaj, których używasz i rozłóż. (Kubki są wolne od kija, ale olej pomaga.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Rozbij jajka w filiżankach, po jednym jajku na filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Umieść wypełniony jajkiem kubek z powrotem w gnieździe na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Przykryć patelnię i gotować przez 4 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Wyjmij z ognia i ostrożnie podnieś kubki na jajka z patelni. Wsuń ugotowane jajka z filiżanek na talerze lub miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćNormalny
Gotowe W9 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn