Łatwe Jajka Gotowane
Łatwe jajka w koszulce mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji śniadaniowej. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 723 kalorie. 607 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, kurczaka, wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem), Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym, oraz Jaja Gotowane.
Instrukcje
Podgrzej wodę: napełnij rondel kilkoma centymetrami wody.
Podgrzać wodę na wysokim poziomie, aż osiągnie wrzenia, a następnie obniżyć ciepło, aż woda będzie na wolnym ogniu (tylko kilka bąbelków zbliża się od czasu do czasu).
2 rozbij jajko do małej miski i delikatnie wsuń do wody: pracując z jajkami pojedynczo, rozbij jajko do małej miski lub filiżanki.
Umieść miskę blisko powierzchni gorącej wody i delikatnie wsuń jajko do wody.
Jeśli chcesz, użyj łyżki, aby zbliżyć niektóre białka do żółtek, aby pomóc im utrzymać się razem.
Dodaj wszystkie jaja, które kłusujesz do patelni w ten sam sposób, zachowując pewną odległość między nimi.
3 wyłącz ogrzewanie, przykryj patelnię, Ustaw timer na 4 minuty: wyłącz ogrzewanie i przykryj patelnię. Ustaw timer na 4 minuty (lub policz głośno do 60, cztery razy). W tym momencie białka powinny być całkowicie ugotowane, podczas gdy żółtka są nadal ciekłe.
Zauważ, że czas zależy od wielkości jaj, liczby jaj w garnku, a jeśli gotujesz na wysokości, więc dostosuj się odpowiednio. Jeśli jesteś na wysokości, chcesz twardsze żółtka jaj, lub są kłusownictwo więcej niż 4 jajka na raz, może trzeba gotować je dłużej. Jeśli spróbujesz 4 minuty i jajka są zbyt ugotowane, skróć czas.
Wyjąć jajka łyżką szczelinową: delikatnie wyjąć jajka z patelni łyżką szczelinową i położyć na talerzu, aby służyć.
Za pomocą drobnego Sitka siatkowego
Jednym ze sposobów, aby pomóc gotowane białka jaj pobyt razem jest usunięcie niektórych cienkich wispy białka przed dodaniem jaj do gorącej wody. Łatwym sposobem jest użycie drobnego Sitka siatkowego.
Surowe jajko przełożyć na drobno oczkowe sitko nad miską. Bardzo cienkie białka będą odpływać przez sito.
2 delikatnie dodaj do gorącej wody: następnie delikatnie włóż surowe jajko do garnka z gotującą się gorącą wodą.
3 wyłączyć ciepło, przykryć garnek, gotować 4 minuty: zauważ, jak jest znacznie mniej zabłąkanych białek z tej metody? Wyłączyć ogień i przykryć garnek (lub po prostu obniżyć ogień do niskiej), i gotować przez 4 minut, aż białka są gotowane przez. (Może być konieczne dodanie więcej czasu, jeśli gotowanie na wysokości lub kłusownictwo więcej niż 4 jajka na raz.)
Wyjąć z garnka łyżką szczelinową.
Korzystanie z kłusownika jaj
Jeśli nie chcesz, aby futz wokół próbując utrzymać jaja z rozprzestrzeniania się lub wpadając na siebie, najprostszym sposobem, aby jaja w koszulce jest z kłusownika jaj.
"Kłusownik" w rzeczywistości rozpieszcza jajka, a nie naprawdę je kłusuje, ale jeśli chcesz jajka z ugotowanym białym i płynnym żółtkiem, jest to łatwy sposób.
Aby użyć patelni do kłusowania jaj, wyjmij kubki z patelni, której zamierzasz użyć.
Napełnij patelnię tylko 1/2 cala wody i doprowadzaj do niskiego wrzenia. Umieść kroplę oliwy z oliwek w każdej z kubków jaj, których używasz i rozłóż. (Kubki są wolne od kija, ale olej pomaga.)
Rozbij jajka w filiżankach, po jednym jajku na filiżankę.
Umieść wypełniony jajkiem kubek z powrotem w gnieździe na patelnię.
Przykryć patelnię i gotować przez 4 protokół.
Wyjmij z ognia i ostrożnie podnieś kubki na jajka z patelni. Wsuń ugotowane jajka z filiżanek na talerze lub miski.