Łatwe ciasto dyniowe
Łatwe ciasto dyniowe wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 364 kalorie , 7 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga bitej śmietany, jajek, cukru i syropu klonowego. Jest idealny na Święto Dziękczynienia . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35% , to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Łatwe ciasto dyniowe , Łatwe ciasto dyniowe i Łatwe ciasto dyniowe .
Instrukcje
W dużej misce ubij pierwszych 10 składników na gładką masę; wlać do foremki ciasta. Brzegi luźno przykryć folią.
Piec w temperaturze 400° przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piecz 40-45 minut dłużej lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty i wyjęty.
Usuń folię. Studzimy na drucianej kratce.
Jeśli pożądane są dekoracyjne wycięcia, rozwałkuj dodatkowe ciasto na grubość 1/8 cala. grubość; wycięte z 1-calem. do 1-1/2 cala. foremki do ciastek w kształcie liści. Ostrym nożem natnij żyłki liści w wycięciach.
Ułożyć na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 6-8 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia. Ułóż wokół krawędzi ciasta.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.
Polecane wino: Vin Santo, Moscato, Wino Lodowe
Ciasto Dyniowe bardzo dobrze komponuje się z Vin Santo, Moscato i Lodowym Wino. Vin santo jest typowo słodkie z nutami przypraw do pieczenia i orzechów, dlatego świetnie komponuje się z deserami z przyprawionymi dynią. Dobre musujące Moscato też by się sprawdziło, a jeśli masz ochotę się poszaleć, wino lodowe. Możesz spróbować Mirassou Moscato. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Mirassou Moscato]()
Mirassou Moscato
Intensywne aromaty owocowe kwiatów pomarańczy, brzoskwiń, dojrzałych ananasów i cytrusów przytłaczają nos. Soczyste aromaty słodkich owoców tropikalnych, mandarynek i miodu.