Łatwe Ciasta Paschalne
Łatwe Pascha ciasta może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia Paschy, drobny cukier, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Paschalne Ciasta Rybne, Ciasta z kremem waniliowym, łatwe i puszyste ciasta świąteczne, oraz Łatwe Ciasta Łososiowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż 7-calową okrągłą patelnię z papierem do pieczenia.
W misce do miksowania margarynę lub masło utrzeć z cukrami, aż będą lekko i puszyste. Oddzielić jajka i ubić tylko żółtka. Przesiać mączkę tortową, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia i ostrożnie złożyć. W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż uzyskają miękkie szczyty.
Do ciasta dodać łyżkę białka i dokładnie wymieszać. Teraz Złóż resztę białek jaj, uważając, aby nie wybić powietrza. Łyżka mieszanki do przygotowanej patelni i piec przez 35-40 minut, aż wzrośnie i złoty.
Po ostygnięciu ciasta, pokroić na pół poziomo i rozprowadzić dolną połowę dżemem. Wymień górną połowę i posyp drobny cukier na wierzch.
Dodaj startą skórkę z 1 cytryny lub pomarańczy i 1 łyżkę cukru waniliowego. Śmietana z margaryną i cukrem.Ciasto owocowe: namoczyć 1 szklankę mieszanych suszonych owoców w juice z 1 pomarańczy lub cytryny, aż będą pulchne.
Dodaj 1 1/2 szklanki startej marchewki, 1 pomarańczy i sok z 1/2 cytryny.
Dodaj 2 krople ekstraktu migdałowego.Śmietana z margaryną i cukrem.
Dodać startą skórkę z 1 cytryny. Śmietana z margaryną i cukrem.
Rozłóż mieszankę tortową na wyłożonej galaretką patelni. Top z 3 1/2 szklanki (1 lb) obrane i pokrojone jabłka.
Posypać 1 / 2cup drobnego cukru, i pyłu z 1 heapingtee łyżeczka zmielonego cynamonu.
Piec i następnie pociąć na kwadraty.
Podawać z koszerną śmietaną bez mleka.
Z tradycyjnej kuchni żydowskiej: ponad 150 nostalgicznych i współczesnych przepisów Ruth Joseph i Simon Round. Tekst © 2012 Ruth Joseph i Simon Round; Zdjęcia © 2012 Isobel. Wydany w 2013 roku przez Kyle Books, nakładem Kyle Cathie Limited.