Ósemka-Skarb
Need a bezglutenowy i wegański deser? Puddingi z ośmioma skarbami mogą być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz kandyzowaną skórkę pomarańczową, jujuby, śliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Treasure Cookies, Berried Treasure, oraz Golden Treasure Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać na dużym sicie pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta, a następnie odcedzić.
Połączyć ryż, olej i 2 szklanki zimnej wody w patelni ciasto.
Umieść 1/2 cala wody w 12-calowym szerokim garnku lub głębokiej patelni. Ustaw metalowy stojak (lub kilka metalowych foremek do ciastek) na dnie garnka, a następnie Ustaw patelnię na ciasto (z ryżem) na stojaku i zagotuj wodę. Przykryć garnek i parę na dużym ogniu, sprawdzając od czasu do czasu poziom wody i dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aż ryż jest gotowany, około 40 minut. Ostrożnie wyjąć patelnię i ostudzić do temperatury pokojowej.
Tymczasem doprowadzić Pozostałe 1 1/2 szklanki zimnej wody do wrzenia w 2-quart ciężki rondel z cukru skalnego, jujubes, śliwki, morele, wiśnie i skórki pomarańczowej, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż owoce są bardzo miękkie i ciecz zmniejsza się do 3/4 szklanki, o 45 protokół. Wymieszać orzechy włoskie i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Natychmiast odcedzić na sitku o średnich oczkach ustawionym nad miską, rezerwując syrop i owoce osobno.
Orzechy włoskie wyjąć z owoców i odstawić na bok.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. 3-tygodniowe kubki kremu olejowego i miarkę 1/3 szklanki. Na dno każdej filiżanki kładziemy 1 połówkę orzecha włoskiego, a następnie łyżkę 2 łyżki mieszanych owoców (na filiżankę) na wierzchu, równomiernie rozprowadzając po dnie każdej filiżanki.
W każdej filiżance skropić 1 łyżeczkę syropu owocowego, następnie zwilżonymi opuszkami palców nacisnąć 1/3 szklanki ryżu (na filiżankę) na owoce. Używając opuszków palców lub tylnej części małej łyżeczki, zrób małe wgłębienie w ryżu i wypełnij 1 łyżeczką czerwonej fasoli (na filiżankę), pozostawiając co najmniej 1/2-calową granicę ryżu.
Na każdy budyń ryżowy skropić 1 łyżeczkę syropu owocowego, następnie przykryć 2 łyżkami ryżu (przed pomiarem ryżu zanurzyć łyżkę w wodzie, aby zapobiec przywieraniu). Używając małego kawałka plastikowej folii, naciśnij ryż w filiżankach, aby spłaszczyć powierzchnię. Odrzuć okład.
Ułóż filiżanki na patelni. Nasmaruj arkusz folii o dużej wytrzymałości, następnie przykryj patelnię folią (naoliwioną stroną w dół) i szczelnie zamknij.
Piec w łaźni wodnej 1 godzinę, a następnie odstawić, pokryte, 5 minut. Poprowadź nóż wokół krawędzi każdej filiżanki, aby poluzować ryż, a następnie odwróć każdy budyń na naczynie.
Skropić pozostałym syropem owocowym.
Puddingi można gotować (ale nie unmolded) 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić (schłodzić pozostały syrop owocowy osobno), przykryć folią. Podgrzej puddingi w płytkiej patelni, pokrytej folią, w rozgrzanym piekarniku 204°, aż centra będą ciepłe, około 15 minut (lub podgrzej w kuchence mikrofalowej zamiast). Przed podaniem doprowadzić pozostały syrop owocowy do temperatury pokojowej.