Ósemka-Skarb

Ósemka-Skarb
Need a bezglutenowy i wegański deser? Puddingi z ośmioma skarbami mogą być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz kandyzowaną skórkę pomarańczową, jujuby, śliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Treasure Cookies, Berried Treasure, oraz Golden Treasure Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż opłukać na dużym sicie pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
Połączyć ryż, olej i 2 szklanki zimnej wody w patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Umieść 1/2 cala wody w 12-calowym szerokim garnku lub głębokiej patelni. Ustaw metalowy stojak (lub kilka metalowych foremek do ciastek) na dnie garnka, a następnie Ustaw patelnię na ciasto (z ryżem) na stojaku i zagotuj wodę. Przykryć garnek i parę na dużym ogniu, sprawdzając od czasu do czasu poziom wody i dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aż ryż jest gotowany, około 40 minut. Ostrożnie wyjąć patelnię i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
GarnekGarnek
4
Tymczasem doprowadzić Pozostałe 1 1/2 szklanki zimnej wody do wrzenia w 2-quart ciężki rondel z cukru skalnego, jujubes, śliwki, morele, wiśnie i skórki pomarańczowej, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż owoce są bardzo miękkie i ciecz zmniejsza się do 3/4 szklanki, o 45 protokół. Wymieszać orzechy włoskie i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Natychmiast odcedzić na sitku o średnich oczkach ustawionym nad miską, rezerwując syrop i owoce osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MorelaMorela
CzereśnieCzereśnie
JujubesJujubes
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
śliwkiśliwki
OwoceOwoce
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Orzechy włoskie wyjąć z owoców i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
OwoceOwoce
6
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. 3-tygodniowe kubki kremu olejowego i miarkę 1/3 szklanki. Na dno każdej filiżanki kładziemy 1 połówkę orzecha włoskiego, a następnie łyżkę 2 łyżki mieszanych owoców (na filiżankę) na wierzchu, równomiernie rozprowadzając po dnie każdej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MieszaneOwoce Mieszane
BudyńBudyń
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W każdej filiżance skropić 1 łyżeczkę syropu owocowego, następnie zwilżonymi opuszkami palców nacisnąć 1/3 szklanki ryżu (na filiżankę) na owoce. Używając opuszków palców lub tylnej części małej łyżeczki, zrób małe wgłębienie w ryżu i wypełnij 1 łyżeczką czerwonej fasoli (na filiżankę), pozostawiając co najmniej 1/2-calową granicę ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola CzerwonaFasola Czerwona
OwoceOwoce
SyropSyrop
RyżRyż
8
Na każdy budyń ryżowy skropić 1 łyżeczkę syropu owocowego, następnie przykryć 2 łyżkami ryżu (przed pomiarem ryżu zanurzyć łyżkę w wodzie, aby zapobiec przywieraniu). Używając małego kawałka plastikowej folii, naciśnij ryż w filiżankach, aby spłaszczyć powierzchnię. Odrzuć okład.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
WodaWoda
RyżRyż
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Pomiarowałyżka Pomiarowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Ułóż filiżanki na patelni. Nasmaruj arkusz folii o dużej wytrzymałości, następnie przykryj patelnię folią (naoliwioną stroną w dół) i szczelnie zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec w łaźni wodnej 1 godzinę, a następnie odstawić, pokryte, 5 minut. Poprowadź nóż wokół krawędzi każdej filiżanki, aby poluzować ryż, a następnie odwróć każdy budyń na naczynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
11
Skropić pozostałym syropem owocowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
SyropSyrop
1
Puddingi można gotować (ale nie unmolded) 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić (schłodzić pozostały syrop owocowy osobno), przykryć folią. Podgrzej puddingi w płytkiej patelni, pokrytej folią, w rozgrzanym piekarniku 204°, aż centra będą ciepłe, około 15 minut (lub podgrzej w kuchence mikrofalowej zamiast). Przed podaniem doprowadzić pozostały syrop owocowy do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
SyropSyrop
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
MikrofalówkaMikrofalówka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn