Złota Zupa
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Złota zupa może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 2146 kalorii, 86g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 10,54 zł za porcję, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Recipezaar. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dyni butternut, bulion warzywny, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Pot O ' Gold Potato Soup, Northwest Harvest Gold Soup, oraz Zupa Ziemniaczana Pieczona Yukon Gold.
Instrukcje
Dodaj Czas do dużego garnka lub kotła. Wszystko zostanie dodane do garnka, gdy zostanie posiekane / przygotowane.
Pokrój dynię i kumerę na kawałki, nie większe niż 2 cale kwadratowe, usuwając skórkę i nasiona.
Dodaj do garnka.Marchew i cebulę obrać i posiekać.
Dodaj do garnka.Soczewicę umyć i osuszyć.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i trochę dodatkowej wody, jeśli warzywa nie są pokryte. Być może będziesz musiał dodać więcej wody lub wywaru podczas gotowania - więc po prostu miej na to oko. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, zupa może przykleić się do dna garnka. (może nie taka zła rzecz, jeśli złapiesz ją na czas. Raz, kiedy zrobiłem tę zupę, przykleiła się do dna i smakowała tak, jakby miała w niej pieczoną dynię).Doprowadzić do wrzenia, gotować przez około 30 minut, lub aż największe kawałki warzyw są miękkie po szturchnięciu nożem. Od czasu do czasu mieszaj, aby soczewica nie spaliła się na dnie garnka.
Wyjąć z ognia i oczyścić za pomocą miksera stick używanego w garnku lub za pomocą robota kuchennego. Aby zupa była cieńsza, wystarczy dodać dodatkową wodę lub bulion.
Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany i może posypką świeżo posiekanej natki pietruszki.