Zupa Ziemniaczana Z Pieczoną Papryką
Zupa Ziemniaczana Z Pieczoną Papryką może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru hor d'oeuvre. Ten wegetariański przepis bezglutenowy i zawierający lakto ovo przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,18 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 201 kalorii. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, sól, pieczoną paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa ziemniaczana z pieczoną papryką, Zupa ziemniaczana z pieczoną czerwoną papryką i Zupa ziemniaczana z pieczoną czerwoną papryką.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka. Wymieszaj pieczoną paprykę, chili, kminek, sól i kolendrę. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Wymieszaj ziemniaki i bulion; doprowadzić do wrzenia.
Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszać z kolendrą i sokiem z cytryny. Lekko ostudzić. W blenderze zmiksuj serek śmietankowy i połowę zupy na gładką masę. Wszystko przełóż z powrotem na patelnię i podgrzej.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "