Zupa z żółtego groszku
Zupa z żółtego groszku wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i pierwotna receptura zawiera 351 kalorii, 22 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealna na jesień. Jeśli masz pod ręką groszek, sok z cytryny, pistacje i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 63%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z żółtego groszku, Zupa z żółtego groszku i Zupa z żółtego groszku.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę i seler na oliwie i maśle, aż będą miękkie.
Dodaj bulion; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj groszek; wrócić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż groszek będzie miękki.
Wymieszaj sok z cytryny, kminek i pieprz; dusić przez 5 minut. W małych porcjach zmiksuj zupę w blenderze; wrócić na patelnię.
Podgrzewaj przez 4-5 minut.
Udekorować natką pietruszki i pistacjami.