Zupa z wołowiną i jęczmieniem
Zupa z wołowiną i jęczmieniem to danie główne dla 8 osób. Za 1,82 dolara za porcję przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii , 18 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Udaj się do sklepu i kup marchewkę, masło, pomidory w puszce i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź te podobne przepisy: Zupa z wołowiną i jęczmieniem w wolnowarze , Zupa z grzybami i Sałatka z jęczmienia z warzywami .
Instrukcje
W garnku żeliwnym podsmaż marchewkę, seler i cebulę na maśle, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj bulion, wodę, wołowinę, pomidory, jęczmień, sól, bazylię, oregano i pieprz; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj groszek. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut.