Zupa Z Szynki Soczewicowo-Jęczmiennej
Przepis Zupa z soczewicy i szynki jęczmiennej może być wykonany w około 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis zawiera 5 porcji z 270 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, ząbka czosnku, szynki i pieprzu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Zupa Z Soczewicy-Jęczmienia, Zupa z soczewicy i jęczmienia, oraz Zupa Jęczmienna Z Soczewicy.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę, seler i czosnek na maśle do miękkości. Dodaj bulion, soczewicę, bazylię, oregano, rozmaryn i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodaj szynkę i marchewkę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut dłużej. Wróć do wrzenia; dodaj jęczmień. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości jęczmienia i soczewicy. Dodaj pomidory;podgrzej.